Het paradijs voor paardenliefhebbers

Lessen voor groot en klein!

Lessen

Vragen over Equimanager? Klik hier voor een handige handleiding!

Vanaf 9 jaar

Privélessen of in groep

De lessen zijn ingedeeld per niveau: beginnelingen, half gevorderde en gevorderde ruiters. Hiermee wordt rekening gehouden bij de paardenverdeling. Er is geen vaste startdatum voor de groepslessen, ook hoef je niet telkens op hetzelfde moment te komen rijden, er kan flexibel ingeschreven worden. Je kan kosteloos annuleren tot 24u voor de les (bij annulatie na deze periode wordt het ticketje niet terug gezet, uitgezonderd op vertoon van een doktersattest). Wanneer er minder dan 3 deelnemers zijn, zal de les worden ingekort naar een half uur. Aangezien de lessen doorgaan in de binnenpiste, kunnen deze doorgaan onder alle weersomstandigheden. Er wordt verwacht dat er eerst een privéles genomen wordt alvorens in te schrijven in een groepsles. Privélessen dienen worden vastgelegd via manege@gaverranch.com of via onze online inschrijvingstool Koalendar.
Als lid geniet je van voordelige tarieven en heeft u een verzekering via Paardensport Vlaanderen.

4 - 8 jaar

Ponyclub

Spelenderwijs leren omgaan met een pony! De lessen duren een half uur en zijn de ideale springplank naar de groepslessen. Een persoon uit eigen omgeving begeleidt in de piste! Let wel, zeker vooraf reserveren (max. 10 personen). Het aanmelden kan in de bar, en dit minstens een half uur voor de aanvang van de les. We verwachten hier geen volledige ruiteruitrusting. Zorg voor een comfortabele (sport)broek, rubberen laarzen of sportschoenen en lange kousen. Breng bij voorkeur een eigen ruiterhelm mee.
Lidmaatschap is niet verplicht voor de ponyclub, maar dan is de ruiter ook niet verzekert.

🎠

Miniclub

Deze lessen organiseren wij voor de kinderen die de ponyclub ontgroeid zijn maar nog niet in staat zijn een volledig uur te rijden. In de miniclub kunnen ze de overgang maken naar de groepsles. Met behulp van de professionele ondersteuning van de lesgevers krijgt elk kind de kans om op zijn of haar tempo door te stromen. De miniclub is een ideale manier om in een groepsles te leren rijden. Vanuit de miniclub kan er met een privéles de overstap naar de beginners worden gemaakt.
Lidmaatschap is aan te raden voor de miniclub, op die manier heeft de rutier ook een verzekering via Paardensport Vlaanderen.

🧡

Hippotherapie of aangepast paardrijden

Wil jouw kind paardrijden, maar is extra professionele ondersteuning nodig omwille van een beperking? Droom je er als (jong)volwassene al lang van om een paard te berijden, maar kan je het niet alleen? Onder het motto “Ook ik wil en kan paardrijden!” kunnen ook personen met een beperking vanaf nu bij ons terecht. Paardrijden kan op eigen tempo en op eigen niveau. Individuele paardrijlessen worden op maat gegeven door een ergotherapeut die over heel wat theoretische en ervaringsdeskundigheid beschikt. 

De paardenpistes

Aangename accomodatie

De paardenmanege heeft naast een outdoorpiste, ook twee indoorpistes. Zo is er ook tijdens de groepslessen altijd de mogelijkheid om als pensionklant paard te rijden in alle weersomstandigheden.

80m x 60m

Outdoorpiste

25m x 60m

Indoorpiste

32m x 40m

Indoorpiste

60 stallen waarvan 30 voor ruiters met een eigen paard en 30 voor lespaarden.

We bieden vol pension aan voor uw paard. Het pension voor paarden en pony’s is uitgerust met douche en solarium. Een ruime en verharde parking geeft steeds de mogelijkheid om veilig te parkeren, of u nu met de auto, vrachtwagen of trailer komt.

In de Gaverranch kan je jouw paard ook met een gerust hart stallen

Leerrijke leuke kampen

Wij organiseren eigen kampen en ook kampen die zijn ingericht door Paardensport Vlaanderen. 

Per jaar worden er ook meerdere cursussen en examens georganiseerd om brevetten paardrijden te behalen. 
De kampweken van Paardensport Vlaanderen zijn de ideale voorbereiding voor een ruiterbrevet. Op dit kamp met overnachting word je volledig ondergedompeld in de paardenwereld.
Van in de ochtend tot in de avond ben je bezig tussen de paarden.
Inschrijven voor een kamp van Paardensport Vlaanderen verloopt via hun platform, voor meer informatie klik hier.

Wedstrijden

De Gaverranch organiseert zowel jumping- als dressuurwedstrijden. Hiervoor bedraagt het inschrijvingsgeld €12 per combinatie/per proef. De startlijsten worden de dag zelf gepubliceerd. De proeven worden gereden volgens de reglementen van het FEI.

Team Gaverranch

Kalender

Saturday

March 23, 2024

Uitreiking Wintercriterium

Sunday

March 10, 2024

Wintercriterium - Dressuur

Friday

March 8, 2024

Oefenwedstrijd

Sunday

March 3, 2024

Wintercriterium - Jumping

Sunday

February 25, 2024

Wintercriterium - Jumping

Friday

February 16, 2024

Oefenwedstrijd

Sunday

February 4, 2024

Wintercriterium - Dressuur

Friday

February 2, 2024

Oefenwedstrijd

Friday

January 26, 2024

Oefenwedstrijd

Sunday

January 21, 2024

Wintercriterium - Jumping

Friday

January 12, 2024

Oefenwedstrijd

Sunday

January 7, 2024

Wintercriterium - Dressuur

Friday

December 22, 2023

Oefenwedstrijd

Sunday

December 17, 2023

Wintercriterium - Jumping

Sunday

December 3, 2023

Wintercriterium - Dressuur

Friday

December 1, 2023

Oefenwedstrijd

Sunday

November 26, 2023

Wintercriterium - Jumping

Sunday

November 19, 2023

Wintercriterium - Dressuur

Friday

November 17, 2023

Oefenwedstrijd

Friday

November 3, 2023

Oefenwedstrijd

Sunday

October 29, 2023

Wintercriterium - Jumping

Friday

October 20, 2023

Oefenwedstrijd

Sunday

October 15, 2023

Wintercriterium - Dressuur

Over ons

In een prachtig natuurgebied, naast het Provinciaal Domein Gavers, ligt al sinds 1972 de Gaverranch. In januari 2022 geven Dominique en Marleen de fakkel door aan Michael en Laura Lecluyse. Laura is gepassioneerd door paarden en draagt de paardenmicrobe al van jongs af aan mee. Michael is een energieke ondernemer met vuur voor avontuur! Samen runnen ze de Gaverranch met hart en ziel.

Geniet voor of na het sporten van een hapje of een drankje in onze gezellige cafetaria met uitzicht op de binnenpistes.

Ruiterwandelingen 

Ontdek de mooie natuur in de omgeving tijdens een wandeling  in het nabijgelegen recreatiedomein De Gavers via de ruiterroute. De route verkent een restant van de Gavermeersen tussen Harelbeke en Deerlijk. Ooit vormde dit gebied een aaneengesloten complex van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden. Centraal staat het provinciedomein De Gavers dat als een polyvalent recreatieoord is ingericht. De ruiterroute maakt een rit rond de Gaverplas die ontstaan is door zandwinning voor de aanleg van de E17-autosnelweg. De route brengt je door bosaanplantingen en langs ingerichte natuurreservaten. Je geniet er van een rustige wandeling in de groene long van een verstedelijkte omgeving.

Openingsuren manege

Dinsdag tot zondag  
08:30 tot 22:00

Openingsuren bar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
17u - 22u
15u - 22u
17u - 22u
17u - 00u
10u - 00u
10u - 18u

Locatie

Iepersestraat 14,
8530 Harelbeke