Paardrij- en avonturenkamp

Hou je van paardrijden? Schrik je niet van een uitdaging? Hou je van avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten, gellyball, circus,…? Dan is dit het ideale kamp voor jou! Laura en Michael, de nieuwe eigenaars van de Gaverranch, geven samen van 28 februari tot en met 4 maart een extern paardrij- en avonturenkamp! Wat houdt dit in? De ene helft van de dag zullen jullie onder begeleiding van Laura allerlei soorten paardrijactiviteiten doen, de andere helft van de dag zal de groep met Michael verschillende soorten avontuurlijke activiteiten doen.

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven kan vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar. Dit kan je doen door een mail te sturen naar info@gaverranch.com.
De prijs bedraagt €225.

Leerrijke en leuke kampen

Paardrijkamp

De leukste tijd op paardenkamp

Gediplomeerde lesgevers verzorgen het vooraf opgestelde programma. Per dag wordt maar liefst 6 uur aan paardgerichte activiteiten gedaan, waarvan 2 uur per dag effectief wordt gereden. In het begin van de week wordt gekeken welk niveau de deelnemers hebben, zodat ze tijdens de week begeleiding kunnen krijgen op maat in groepjes van ±8 personen.

Ontvangst en duurtijd

Aanvang van het kamp, telkens op maandag tussen 9u en 10u.

Ieder kamp loopt van maandag tot vrijdag, van 9u tot 17u, en dit ook op feestdagen. Er wordt opvang voorzien van 8u tot 18u. De kampweek wordt afgesloten met een toonmoment voor familie en vrienden. Dit toonmoment gaat telkens door op vrijdag, tussen 15u en 17u. Om een vlotte en leuke werking te garanderen, vragen we dat iedereen op tijd komt. Zo is er meer tijd voor paardenplezier!
Voor de interne kampen (georganiseerd via Paardensport Vlaanderen) kan de kandidaat voor een meerprijs op zondag al toekomen. Dit duurt dan net als de externe kampen tot vrijdagnamiddag.

Wat is er inbegrepen?

  • Tussendoortjes 🍲 Mogelijkheid tot een warme maaltijd.
  • Voor de interne kampen is er een warme maaltijd en een avondmaaltijd voorzien.
  • Deskundige begeleiding van gediplomeerde lesgevers 🧑‍🏫
  • Gebruik van de accommodatie en de paarden 🐎
  • Randactiviteiten naast de paardenactiviteiten 🤡
Erkend door Paardensport Vlaanderen

Brevettenwerking

De brevettenwerking is een eerste stap in het opleidingstraject. Het toetst naast de persoonlijke rijvaardigheden ook naar de theoretische kennis over de basis van paardrijden. Om deel te nemen aan het brevet, stuur je een mailtje naar manege@gaverranch.com.
Een intern kamp via Paardensport Vlaanderen is de perfecte voorbereiding voor een succesvolle deelname aan een ruiterbrevet.

Waarom een ruiterbrevet halen?

1. Het geeft bevestiging aan de sportbeoefenaar over de ontwikkeling van zijn/haar paardrijden

2. Het behalen van een brevet is een persoonlijke stimulans om beter te leren paardrijden

3. Het is een voorwaarde om een competitieve licentie bij Paardensport Vlaanderen aan te vragen.

🏅

Welke brevetten bieden wij aan?

  • Momenteel zijn de ruiterbrevetten niet ter beschikking omwille van hervormingen naar Rozetten.

Hoe inschrijven

Je kan hier inschrijven voor externe kampen. De inschrijving is pas definitief als de volledige kampprijs betaald is op het rekeningnummer:
IBAN BE32 7384 3013 4802.
Voor de interne kampen (met blijven slapen) schrijf je gemakkelijk in via het platform van Paardensport Vlaanderen, namelijk Bridle.


Mag ik mijn paard meenemen?

Het meebrengen van een eigen paard of pony wordt toegestaan. Om de veiligheid van alle deelnemers te garanderen, verwachten wij dat het gaat om een goed afgericht paard of pony. Hiervoor wordt er bijkomend stalgeld gevraagd van €15 per dag. Indien u uw paard of pony wil meenemen, stuurt u voor aanvang van het kamp een mail naar manege@gaverranch.com.

Extern paardrijkamp

Tijdens het paardenkamp leren de deelnemers omgaan met een paard en het verzorgen er van. Paardrijden komt elke dag aan bod net als de bijhorend activiteiten zoals leren opzadelen, onderhouden van zowel paard als materiaal… Hierbij staat plezier en liefde voor de sport voorop! Het kamp is voor zowel beginnende als (half)gevorderde ruiters vanaf 6 jaar.

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven via equimanager.
De prijzen zijn per kamp beschikbaar op Equimanager.
Wij volgen de annulatieregeling volgens Paardensport Vlaanderen.
Een begonnen kamp wordt nooit terugbetaald.

intern paardrijkamp

Om de totaalbeleving te hebben van het leven op een manege, hebben we ook interne kampen! Op zo een kamp wordt de deelnemer volledig ondergedompeld in de paardenwereld. Overdag zijn de deelnemers maar liefst zes uur bezig met paardgerichte activiteiten en in de avond zijn er leuke avondactiviteiten voorzien. Deze activiteiten variëren wekelijks. Er zijn activiteiten als grondwerk, voltige, stuntrijden, kanovaren, zwemmen, schriktraining... Elke week is anders!
De deelnemers worden begeleidt door gediplomeerde VTS lesgevers en slapen in een kamphuis met zicht op de weides. Zo gaan ze letterlijk slapen en opstaan tussen de paarden.
Omdat de interne kampen zo intensief zijn, zijn deze zeker niet enkel voor kinderen of jongeren die veraf wonen!
Een intern kamp is de perfecte voorbereiding voor het behalen van een ruiterbrevet!

Hoe schrijf ik me in?

De inschrijvingen van de interne kampen verloopt uitsluitend via Paardensport Vlaanderen. Via hun platform Bridle kan u eenvoudig inschrijven.

Openingsuren manege

Dinsdag tot zondag  
08:30 tot 22:00

Openingsuren bar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
17u - 22u
15u - 22u
17u - 22u
17u - 00u
10u - 00u
10u - 18u

Locatie

Iepersestraat 14,
8530 Harelbeke